54% не искат предсрочни избори

Споделете лесно и бързо тази публикация

Мнозинството от българите – 54%, не искат предсрочни избори. Това показват резултатите от изследване на агенция “Тренд” по поръчка на в. “24 часа”. Но резултатите показват и друго: тенденция на ръст на желаещите предсрочен вот. През декември м.г. те са били 21%, а през този юли – 30%.

Естествено, привържениците на БСП са мнозинство сред тези, които искат предсрочни избори.

Отношението към партийните лидери е следното: премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов остава с най-високо доверие – 39%. Следват го Красимир Каракачанов (вицепремиер и председател на ВМРО) – 36%, и лидера на БСП Корнелия Нинова – 28%.

Валери Симеонов – другият вицепремиер на Обединени патриоти и председател на НФСБ, вдига процентите си на положително отношение с 4% (до 23%), може би заради активността си напоследък. Той е 4-и в класацията.

Продължават да доминират оптимистичните нагласи за развитие на страната. През юли оптимистите са 48% срещу 40% песимисти. Младите “превъзхождат” по-възрастните в това отношение: два пъти повече са оптимистите. Докато сред хората над 70 г. съотношението е 1:3 в полза на песимистите.

Изследването е проведено между 1-ви и 8 юли сред 1007 пълнолетни български граждани над 18 г. по метода “лице в лице”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *