Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Българи обират пациенти в холандска болница

Съдът в Хага не пусна двама българи – на 25 и на 48 години, заподозрени в множество кражби в болници. Мъжете бяха арестувани в Белгия, след като властите откриха голям брой стоки в колата им, пише www.ad.nl.
След ареста полицията в Хага започва разследване на дейността на мъжете в града и в околностите. На 25 юли миналата година заподозрените откраднали портфейл с около 1000 евро и болничен пропуск. На 31 август същите отмъкнали лаптоп и портфейл с около 500 евро, като теглили пари и от дебитната карта на жертвата, съобщава „Канал 3″.
Разследването показало, че българите са извършвали кражби в Апелдорн, Капеле аан ден Айсел, Горинхем, Албласердам и Лайдердорп. Болниците там разпознали единия от двамата – доста пълен мъж.
Според прокуратурата, заподозрените са влизали в болниците като посетители, а след това обирали пациенти и персонал. Те не се посвенили да ограбят дори човек, болен от рак. Мъжете системно и организирано извършвали кражби и прокуратурата ги определя като организирана престъпна група. „Това е очевиден случай на мобилен бандит“, заявил прокурорът.
По време на заседанието днес българите поискали да бъдат пуснати от ареста. Пълният мъж заявил, че има здравословни проблеми, а другият, че откритите пръстови отпечатъци по стоките изобщо не са негови.
Съдът обаче реши да остави българите в ареста заради „сериозните подозрения“. Делото ще продължи около 3 месеца.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *