Двама загинали и 12 ранени при стрелба в Торонто

Споделете лесно и бързо тази публикация

Двама убити и 12 ранени при безразборна стрелба на оживен булевард в Торонто, Канада. В критично състояние е момиченце на 9 години. Заподозреният за нападението – 29 годишен мъж – е стрелял и по полицията, преди да бъде открит мъртъв близо до мястото на инцидента. До момента мотивът за нападението не е известен.

Полицията отказва да разкрие и самоличността на стрелеца, нито как е загинал. Районът, който е изключетелно популярен сред туристите, остана отцепен в продължение на часове.

Екшънът се случва пред ресторант около 10.00 ч. вечерта местно време. От полицията разследват инцидента и уточняват, че е рано да се каже дали става дума за тероризъм.

До момента няма данни за пострадали или загинали български граждани при стрелбата. Един от пострадалите е в тежко състояние, информират от българското МВнР.

Консулството ни е в контакт с местните власти, следи развитието на ситуацията и е на разположение за оказване на съдействие при необходимост.

Наши сънародници, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на представителството ни: +1 416 892 1738.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *