20.07.2024

Родителите на хора с увреждания излизат на протест на 30 юли

Родители и близки на хора с увреждания ще излязат на обединен протест на 30 юли, понеделник, в София. Под надслов „Системата убива – всички“ недоволството ще започне в 17 ч. пред Народното събрание, като ще има шествие до Министерския съвет, където около 20 ч. и ще приключи протестът.

„Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива – всички! Това е протест на народа срещу системата! Системата прокуди стотици деца и възрастни с увреждания, прокуди за десет години 1 200 000 българи“, пишат организаторите на протеста в писмо до медиите.

Те подчертават, че в България няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта. Освен това страната била най-бедната и корумпирана държава в Европа. „Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера! Проблемът сте вие, управляващите от всички партии и коалиции“, пишат още организаторите и подчертават, че имат подкрепата на десетки неправителствени организации.

През седмицата се разбра, че законопроектите за хората с увреждания ще бъдат внесени наесен в парламента. Социалният министър Бисер Петков увери, че полага максимални усилия, за да постигне съгласие в работната група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *