Расте броят на жертвите на пожарите в Калифорния: Огънят уби вече 4-ма пожарникари

Споделете лесно и бързо тази публикация

Втори пожарникар загина вчера в битката с големия пожар в Национален парк “Йосемити”, щата Калифорния, САЩ, на изток от Сан Франциско, съобщи “Фокс нюз”.

Пожарът там започна преди повече от две седмици.

Първата жертва екипът огнеборци в района даде преди две седмици, когато загина 36-годишен пожарникар в опита си да спре разпространението на стихията с булдозер.

Огнеборците все пак съобщиха добри новини за пожара “Фъргюсън” край “Йосемити”. Той е увеличил площта си в нощта срещу неделя само с 800 хектара и е овладян на 30 процента. От 13 юли той изпепели 21 700 хектара.

Около 12 000 пожарникари се бориха вчера със 17 големи пожара в Калифорния, отнели живота на поне шест души досега. Ветровете и сухото време обаче спомогнаха за разрастването на огнищата, които на моменти са неконтролируеми.

Службата за пожарна безопасност в окръг Шаста, където пожарът вилнее от 23 юли, обясни в “Туитър”, че “непостоянните ветрове и атмосферните условия, в частност горещината и сушата, доведоха до разрастване на пожара миналата нощ”.

Стихията в този окръг отне живота на двама пожарникари в четвъртък. Вчера беше съобщено, че жертва на пожарите там са станали и 70-годишна жена и двете й правнучета, предаде АФП.

Все още има седем души в неизвестност.

“Условията в района на пожара “Кар” край Рединг, Калифорния, ще продължат да са благоприятни за бързо разпространение на” стихията, посочи вчера Националната метеорологична служба.

Огънят е изпепелил 36 хиляди хектара, унищожила е 517 сгради, повредил е още 135 и е овладян само на пет процента. В окръг Шаста са евакуирани 38 000 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *