Тръмп: Главният прокурор веднага да спре разследването за Русия

Споделете лесно и бързо тази публикация

Американският президент Доналд Тръмп призова министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс да прекрати разследването за възможно съглашателство между хора от предизборната му кампания и Русия с цел повлияване на президентските избори през 2016 година.

След няколко съобщения в Туитър, в които подложи на атака разследването на специален прокурор Робърт Мълър, Тръмп написа:

“Това е ужасяваща ситуация и главният прокурор Джеф Сешънс трябва да спре този манипулиран лов на вещици веднага, преди да е опетнил нашата страна още повече. Боб Мълър е тотално противоречив, а неговите 17 гневни демократи, които му вършат мръсната работа, са позор за САЩ!”

От туита на Тръмп не става ясно кои са 17-те демократи, за които говори.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
..This is a terrible situation and Attorney General Jeff Sessions should stop this Rigged Witch Hunt right now, before it continues to stain our country any further. Bob Mueller is totally conflicted, and his 17 Angry Democrats that are doing his dirty work are a disgrace to USA!

По-рано президентът защити бившия си сътрудник Манафорт, като написа отново в социалната мрежа, че той е работил с Роналд Рейгън и Робърт Дойл, които са уважавани политически лидери, и попита защо правителството не му е казало, че той е разследван.

Процесът срещу Манафорт е първият, който произтича от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за потенциални връзки между предизборния екип на Тръмп и Русия. Във встъпителната си реч на процеса във федерален съд в щата Вирджиния прокурорът заяви, че Манафорт е организирал схема за укриване на милиони долари от данъчната и банковата система на САЩ.

Според обвинението бившият ръководител на предизборната кампания на Тръмп е отворил над 30 банкови сметки в три чужди държави, в които да получава и укрива доходите си от политическата си консултантска работа в Украйна, заяви обвинението в делото срещу Манафорт за банкови и данъчни измами.

Според защитата Манафорт никога не е възнамерявал да крие от американските власти размера на доходите си или банковите си сметки в чужбина.

Адвокатът Томас Зенли заяви, че Манафорт е разчитал на други хора да следят транзакциите с тези пари, най-вече на Гейтс. По-рано тази година Гейтс се призна за виновен и в този процес е свидетел на обвинението.

Очаква се процесът да продължи три седмици. Той касае деяния, които са се състояли, преди Манафорт да стане ръководител на предизборния екип на Тръмп в периода между май и август 2016 г., отбелязва Франс прес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *