Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Пиян опря ножица в гърлото на медицинска сестра

Агресията на пиян пациент от вербална преминала в опит за убийство на медицинска сестра във Велико Търново. Мъжът взел лекарска ножица и я допрял го гърлото на жената, крещейки: „Ще те убия!“. Потърпевшата се спасила по чудо, тъй като пияният бил заключил всички врати на отделението. На помощ се притекъл дежурният охранител на болница, натиснали паник бутона, органите на реда дошли и отвели нападателя, съобщава borbabg.com.

Неприятният инцидент се случил тази сутрин около 5:45 часа. Проблемният пациент обаче бил докаран още снощи, към полунощ. Случайни минувачи го засекли припаднал в района на спирка „Качица“ и сигнализирали на телефон 112. Веднага дошла линейка, за да му окаже спешна помощ. Оказало се, че мъжът е пиян и неадекватен. Още по време на транспортирането към областната болница започнал да буйства. След докарването му в стационара, го поели дежурните в Спешно отделение. На смяна бил изцяло женски екип – д-р Янева и медицинската сестра Красимира Йорданова.

„Едва го вкарахме в превързочната и започнахме да го обработваме. Заради падането се налагаше да се извършват образни изследвания. Той обаче отказваше да седне на количка, за да го смъкнем за рентген.

Потърсихме съдействието на полицията и дойдоха униформените, които помогнаха за тази цел. Ритал е апаратурата, отказвал е да му се направи снимка“, разказа Красимира.

След като го върнали обратно в Спешно отделение, продължил да буйства и полицаите му сложили на ръцете наличните в звеното медицински каиши. Това помогнало за укротяването на пияния пациент временно и екипът успял да му сложи абокат и да му вземе кръв.

„Пред вратата нямаше други пациенти вече и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента сам за няколко минути и изведнъж чух мъжки глас да говори. Отворих вратата, влязох и видях пияния седнал на бюрото ни, целият в кръв. Скочи срещу мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми. Крещеше, че ще ме убие“, споделя преживяното сестра Йорданова.

Жената изпаднала в безпомощно състояние, започнала да вика за помощ и се отскубнала от нападателя. Опитала да избяга от отделението, но мъжът бил заключил и трите врати. Стигнала до телефона и в паниката си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава охраната на болницата разбила вратата и извадила жената. „Аз бях заложничка на този мъж няколко минути. В живота си съм преживявала ужасни неща, но за първи път изпитах такъв шок“, допълва тя.

Красимира вече се е консултирала с адвокат и ще си търси правата в съда. Според нея задължително на входа на Спешно отделение трябва да има 24-часова охрана, която да отговаря за сигурността и спокойствието само за тази медицинска структура. По нейни думи останалите сектори се заключват нощем и трудно може да се случи подобно нещо.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *