Разпитват служители на АПИ в следствието

Споделете лесно и бързо тази публикация

Служители на АПИ, които са приели пътя убиец край Своге, влязоха на разпит в Националната следствена служба, съобщава БГНЕС. Те отказаха коментар на влизане в националното следствие.

Очаква се като свидетели да бъдат разпитани също регионалният министър Николай Нанков, шефът на АПИ Светослав Глосов и шефът на Института по пътища мостове Веселин Димитров.
Вероятно за разпити ще бъдат повикани и бившите директори на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атнанасов, отбелязва “24 часа”.
Автобус се преобърна в дере на 25 август край Своге. Жертвите на пътния инцидент са 17, а 14 пострадали остават за лечение в столични болници. Разследването на трагедията бе поета от Националната следствена служба. Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора на автобуса Григор Григоров за причиняване на смърт и нанасяне на телесни повреди на пътниците по непредпазливост. Обвинението поиска той да е под домашен арест, а съдът се съобрази с прокуратурата. Освен за действията на шофьора разследването се води и в още две посоки – към фирмата превозвач и към състоянието на пътя.
В началото на седмицата регионалният министър Николай Нанков обеща, че ремонтът на пътя край Своге ще започне веднага щом приключат процесуално-следствените действия. Той съобщи също, че в пътя е вложен материал, недопустим за асфалтова настилка. Това е установил лабораторният анализ на асфалтовата проба от мястото на инцидента. В същото време в документацията, подавана към АПИ е посочен материал, отговарящ на стандартите.

Резултатите от анализа вече са предадени на следствието. Предстои да бъде назначена експертиза и от независима лаборатория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *