Засилено полицейско присъствие по пътищата

Споделете лесно и бързо тази публикация

Засилено е полицейското присъствие по пътищата, водещи към границата ни със Сърбия, съобщават от пресцентъра на МВР. С оглед интензивния трафик на транзитно преминаващите през страната чужденци, екипи ще бъдат разположени по автомагистралите „Марица” и „Тракия”, и пътя София-Калотина. „Пътна полиция” предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно преминаващи чужди граждани от южната ни граница към западната. Поради тази причина засилено ще е присъствието на екипите по пътя от ГКПП „Капитан Андреево”, автомагистрала „Марица”, автомагистрала „Тракия” и път I-9 (София-Калотина).

Остава в сила и засиленото полицейско присъствие по основните пътища на страната, тъй като периодът съвпада с отпуските у нас и интензивното пътуване от и към Черноморието ни. Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”, в последния работен ден на седмицата за времето от 18.00 до 20.00 часа ще се спират товарните автомобили, движещи се в посока София-Пловдив на автомагистрала „Тракия”. Изключение ще се прави за онези камиони, превозващи опасни товари, живи животни и стоки на температурен режим.
Същата мярка ще е в сила и в неделя, но за времето от 16.00 до 20.00 часа за движещите се в посока Бургас-София. Подобно ограничение ще има и на автомагистрала „Марица” в неделя за времето от 16.00 до 20.00 часа в посока Свиленград-автомагистрала „Тракия”. На автомагистрала „Струма” движението на товарни автомобили ще е ограничено за времето от 10.00 до 14.00 часа в посока п. в. Даскалово-автомагистрала „Тракия”. От полицията отново припомнят основните правила за безопасно шофиране : – водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост и да спазват указанията на маркировката и на служителите на реда; – в никакъв случай да не се движат в аварийната лента на магистралите и да не спират там без причина; – в никакъв случай да не подценяват дължината на пътя и ако той е над 3 часа, да предвидят поне една почивка; – да не поемат на път, ако са употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *