Производители настояват за пълна забрана на сиренето с палмова мазнина

Споделете лесно и бързо тази публикация

Край на сиренето с палмово масло. Производители настояват за пълна забрана на растителните мазнини при производството на млечни продукти. Идеята е продукти като това сирене, в което е вложена растителна мазнина, вече да не се предлагат на щандовете в търговската мрежа. В момента т.нар. „имитиращи продукти“ по закон се произвеждат в отделни мандри и се предлагат на отделни щандове, обозначени със специални надписи.

Според част от производителите обаче сиренето и кашкавалът с палмова мазнина представляват над 60% от пазара на мляко, което заплашвало фермерите и било вредно за потребителите.

Второ качество ли са сиренето и кашкавалът с палмово масло? Могат ли да се окажат вредни за здравето ни имитиращите продукти? И ще тръгнат ли нагоре цените на продуктите от мляко? Отговорите гледайте в рубриката „Георги Георгиев на твоя страна“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *