Константинов: Само победите ще ни излекуват от загубите

Споделете лесно и бързо тази публикация

България победи с 3:0 Пуерто Рико и записа втора победа на световното първенство по волейбол. Така “лъвовете” се класираха за следващата фаза на шампионата.

В предишния мач тимът ни отстъпи на Иран с 1:3, а според селекционера Пламен Константинов загубите се лекуват именно с победи.

“По-лек съперник, но важното беше да вземем чиста победа. Когато излизаш и знаеш, че не трябва да губиш и гейм, може да ти създадат проблем поне в един от геймовете, но съм доволен, че тези, които влязоха от пейката се включиха сравнително добре. Теодор Тодоров и Светослав Гоцев играха добре. Розалин (б.ред. – Пенчев) малко разколебан на задна линия, но в атака и на сервис доста категоричен. Показаха, че са тук и ще можем да разчитаме на тях за следващите мачове. Загубите се лекуват само с победи. Чиста победа е хубаво. След като изиграхме един слаб мач срещу Иран, да си оставим шансовете ще търсим победа и срещу Куба, която е по-опасен съперник. В отбора има изключително атлетични момчета, но много млади. Въпросът там ще бъде да намалим до минимум грешките и да си оставим шанса в последния ден да гоним поправителен срещу Полша.”, каза наставника след успеха над аутсайдера в групата.
“В общи линии момчетата излязоха достатъчно мотивирани. Излязоха, за да победим, а не да изиграем един протоколен мач. Това ми харесва. Това е правилният път. Казах и на момчетата. Има мачове, които не ти излизат, както беше мачът с Иран. Някои от нещата не ти излизат, но големите отбори намират начини в дни, в които не им се получава да си променят играта и в движение да се пренастроят и да намерят себе си. Това, което ние не можахме да направим с Иран. Имаше и други моменти. Изпуснахме инициативата в четвъртия гейм, когато можехме да вкараме мача в тайбрек. Там получи травма и Скримов. Това може би повлия. Но големите отбори и големите играчи, които искат да са големи играчи, трябва да намират начин, когато не всичко им се получава. Когато всичко се получава и ние не сме нужни. Когато всичко се получава е лесно.”, сподели още Пламен Константинов.

Следващият мач на родните “лъвове” е в неделя от 20:30 ч. срещу Куба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *