Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Разбиха група за международен трафик на наркотици, пренасяла кокаин чрез „мулета”

Организирана група за международен трафик на наркотици беше разбита от Специализираната прокуратура и ГДБОП. Това заяви на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева, съобщава БГНЕС.

Обвинени са 4 лица, които са задържани за 72 часа. Сред тях има криминално проявени. Групата е набирала и финансирала лица, които са пътуват до Доминиканската република през Букурещ, Румъния. Всяко „муле“ e поглъщало между 80 и 100 капсули с кокаин.

Престъпната група е заловена на летището в Букурещ и транспортирана до Стара Загора. По информация на прокуратурата „мулетата” са пътували без телефони, осигурявани са им паспорти. За всяка поръчка им се е плащало между 3000 и 5000 лева. Кокаинът е предназначен за българския пазар и Унгария.

По сигнала за канала се работи от края на миналата година, уточни директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Българските полицаи са информирани, че наши „мулета” пренасят до Доминиканската република кокаин през европейски летища.

На 15 септември едно от лицата, погълнало капсули с дрога, му прилошава в Португалия. В него са намерени 99 капсули, което се равнява на около килограм и половина кокаин.

Прокуратурата коментира и операцията срещу нелегалното производство на цигари в бившия ресторант „Кошарите“. Те заявиха, че разследват 9 лица, 6 от които са осигурявали финансирането, наемали са сградите и съоръженията. Разрити са 40 тона нелегален тютюн или 50000 кутии цигари.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *