Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

„Майкрософт“, „Амазон“ и „Гугъл“ ще борят заедно глада по света

Американските технологични гиганти „Майкрософт“, „Амазон“ и „Гугъл“ ще обединят сили с международни организации в борбата с глада в развиващите се страни, предава Франс прес, цитиран от БГНЕС.

„Майкрософт“, „Амазон“, „Гугъл“ и други технологични компании ще осигурят необходимата експертиза за изграждането на система за математически анализ, наречена „Артемида“, която да използва изкуствен интелект, за да предвижда проблемите с прехраната в реално време, съобщиха в съвместно изявление Световната банка и ООН. Новосъздаденият Механизъм за справяне с глада (FAM) ще осигури ранно предупреждаване за възникването на кризи с продоволствията, които имат потенциал да се превърнат в глад, и ще позволи навреме да се задействат мерки за предотвратяването му.

През миналата година повече от 20 млн. души в Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен са гладували. Други 124 млн. души живеят в условията на несигурност за прехраната си и разчитат на хуманитарна помощ за оцеляването си. Повече от половината живеят в райони на конфликти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *