Гори голям горски пожар край Благоевград

Споделете лесно и бързо тази публикация

Голям пожар избухна край благоевградското село Дренково снощи. Изгорели са над 200 декара дървета, треви и храсти. Няма опасност за населението от близките села.

Пожарът е тръгнал от земеделски земи, но бързо е бил пренесен от вятъра към близката гора. Екипи на служба Противопожарна безопасност и защита на населението и лесничеи са започнали незабавно гасенето, но не са могли да се справят с бързото разрастване на върховия пожар.

Гасенето беше спряно през нощта, след като 3/4 от огнената стихия беше овладяна, а в 6 часа тази сутрин отново е възстановено.

“Около 250 дка площ е обхванал през нощта пожарът в района на село Дренково, но обстановката е сравнително спокойна. В момента температурата е ниска и пожарът е низов”, каза директорът на Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Над 100 човека -служители на Югозападно държавно предприятие с 6 специализирани автомобила, заедно с 4 пожарни и служители на РД “Пожарна безопасност и защита на населението”-Благоевград, участват в потушаването на пожара.

Очакванията са, че пожарът ще бъде локализиран до обяд, ако не се възобнови силният вятър.

“Прави се полоса, полива се, няма вятър, което предполага, че в рамките на няколко часа ще се справим с огнената стихия”, каза инж. Дамянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *