Пожар изпепели жилищна сграда, остави семейства без дом

Споделете лесно и бързо тази публикация

Пожар остави семейства без дом в Божурище. Сигналът на 112 бил подаден малко след 22 часа. На място се отзовават 4 пожарни екипа, които се бориха със стихията с часове през нощта. Огънят е тръгнал от втория етаж, хората бяха евакуирани, няма пострадали, съобщи МВР.

Местните жители разказаха пред Нова телевизия, че апартаментът, от който са се разпространили пламъците, е на възрастен мъж с психични проблеми, който по-рано през деня заплашил да се самозапали и по думите им го сторил. Първоначално се появи информация, че той е загинал, защото той не е видян да напуска жилището си, но тя не се потвърди.

Кметът на Божурище осигури хотел за хората, които останаха на студено заради пожара. Част от тях приеха, но други се притесняваха от набези на мародери и останаха да пазят жилищата си цяла нощ.

Огънят напълно е унищожил покрива на двуетажния блок и макар вече да е потушен, тази сутрин все още от сградата се издигаше пушек. Напълно изгорели са 4 от жилищата.

Експерти от пожарната изясняват какви точно се е случило.

“В първите минути съседката ми извика и каза, че има дим, излязохме, обадихме се на 112 и след това огънят тръгна”, разказа днес една от жените от блока Хрисула Христова, която все още не е допусната до изгорелия си дом.

Тя каза, че няма представа как ще изкарат зимата. Синът й съпругът й, които работят в чужбина, се връщат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *