Над 700 кг е заловеният хероин на ГКПП Капитан Андреево

Споделете лесно и бързо тази публикация

Рекордна за българската митница пратка от 712, 574 кг. хероин на стойност по цени за съдопроизводството 46,317 милиона лева, е задържана на ГКПП “Капитан Андреево”. Това обявиха на съвместна пресконференция на пункта окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и директорът на дирекция “Митническо разузнаване и разследване” в Агенция “Митници” Георги Георгиев в събота.

Товарът е бил открит в товарните отсеци на два камиона с иранска регистрация, а по случая за 72 часа са задържани двамата шофьори – също ирански граждани, каза Иван Стоянов. По негови думи тировете с високорисковото вещество в особено големи размери са били разкрити на 27 септември вечерта и на следващия ден – 28 септември.Днес представителите на Агенция “Митници” и прокуратурата показаха рекордното количество пакети, намерени в камионите. В първия камион са открити 350 кг хероин, а във втория – малко повече. Дестинацията на транспорта е била от Иран за дружество в Австрия, уточниха разследващите.
Заради плоскостите, които са плътни, рентгенът на митницата не е успял да го засече. Камионите са били подложени на проверка по метода анализ на риска и тогава наркотикът е открит.
„Хероинът е бил укрит по абсолютно идентичен начин в товарите и на двата камиона. Те са превозвали палети със строителни плоскости, като хероинът е бил опакован и поставен между самите плоскости, които са били плътно слепени”, обясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Липсват данни за наркоканал. Продавачът на легалната стока от двата камиона е бил един и същ, както и купувачът, поясни прокурор Стоянов. Задържаните шофьори засега не са направили признания за участие в трафика. Най-вероятно в понеделник ще бъде мярката им за неотклонение, като Хасковската окръжна прокуратура ще иска най-тежката мярка “задържане под стража”, подчерта Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *