21.07.2024

Незаконно сметище зарина полицейски участък в Пловдив

Епидемия от хепатит и опасни зарази грозят район от Пловдив – този в „Шекер махала“. Пред полицейския участък и в близост до сградата на КАТ там вече има тонове отпадъци. Униформените и гражданите, които трябва да бъдат обслужени в КАТ, се сблъскват с мръсотията, неприятната миризма и нелицеприятната гледка.

Сметището посреща идващите от София и магистрала „Тракия“. Контейнерите преливат, а боклуците се стоварват директно върху площадката срещу най-новия полицейски участък.

„Боклуците, които се изхвърлят тук, са от всякакво естество – от животински кожи до оборска тор, защото Общинският съвет е разрешил в този квартал да се отглеждат и коне. Просто е страшно“, оплака се пред камерата на NOVA живеещата в района Йорданка Средева.

Камарите с боклуци понякога стигали до два метра височина. А нарушителите не се стряскали дори от камерите на участъка. Хората в квартала, в който има стотици малки деца, се притесняват, че скоро ще пламнат опасни зарази. Въпреки глобите и предупрежденията на полицаите, извършителите продължават да изхвърлят боклуците си на улицата.

Нерегламентираните сметища в квартала са десетки, като това е най-голямото. От общината твърдят, че камиони редовно извозват боклуците и отричат в махалата да има недостиг на контейнери. Следващата седмица планират и акция по събарянето на всички незаконни постройки по тротоарите.

„Тук има 10 конюшни, огради, две къщи, навеси. Трябва да се освободи място, където да се сложат контейнери. Проблемът е в техния манталитет, тяхното възпитание и отсъствието на такова. Няма ден, в който ние да не чистим, с изключение на неделя“, категоричен беше кметът на район “Северен“ в Пловдив Ральо Ралев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *