24.07.2024

Бдение в София и Русе в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова

Бдение в София ще има тази вечер на пл. „Св. Неделя“ в памет на жестоко убитата журналиста Виктория Маринова.

Разследването на тежкото престъпление, извършено в Русе, продължава. Продължават огледите, разпитите и претърсванията. В помощ на местната полиция са изпратени служители от София.

30-годишната телевизионна водеща е убита по особено жесток начин, като преди това е изнасилена. Тялото е открито на брега на Дунав.

Убийството има и международен отзвук. Той е отразено от Би Би Си.

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер писа в „Туитър“, че е шокиран от бруталното убийство на български журналист. „Моите мисли са със семейството ѝ. Тя е третият журналист, убит в ЕС за една година“, пише Вебер и подчертава, че това е много притеснително че е необходимо спешно българските власти да извършат пълно разследване.

Международния комитет за защита на журналистите призова българските власти да извършат задълбочено разследване на убийството.

Организацията „Репортери без граници“ също призова българските власти да хвърлят цялата светлина върху цитирам „този ужасяващ акт“.

Комитета за защита на журналистите призова българските власти да положат всички усилия и да използват всички ресурси, за да изправят отговорните пред правосъдието. Оттам припомнят, че през изминалата година вече са убити двама журналисти заради работата им – малтийска разследваща журналистка Дафне Галиция, която беше убита през октомври 2017 година от експлозия в колата й, както и словашкият разследващ журналист Ян Куциак, застрелян през февруари.

Полицията обяви, че работи по всички възможни версии – и свързани с работата на жертвата, и с личния ѝ живот.

Тепърва ще се изяснява дали Маринова е станала случайна жертва или е била следена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *