Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Нощният градски транспорт продаде 74 000 билета в София

74 000 билета за нощния градски транспорт са продадени от въвеждането му през месец април. След изтичане на експерименталния му период, който е до края на годината, ще бъде решено дали нощните автобуси ще останат за постоянно. Най-предпочитана от жителите на София е Линия 2 – от „Студентски град“ до „Обеля“.

Цената на услугата е 2 лв, а билетите се продават на място от кондукори. Закупената карта важи за цялата вечер.На този етап нощният градски транспорт разполага с 4 линии с пресечна точка площад „Княз Александър I“. Интервалът, през който преминават превозните средства е 40 минути. Най-често използвана за момента е Линия 2.

Пламен Църноречки, ръководител на „Маркетинг и стопанска дейност“ в Центъра за градска мобилност, пред ТВ Европа:

„Най-натоварената линия, най-много използваната е „Студентски град“ – „Обеля“. Тя се ползва от близо 4 500 души средно месечно. За съжаление, най-малко натоварената е „Левски“ – „Овча Купел“. Тя се ползва от 3 пъти по-малко пътници.“

Пламен Църноречки припомни за неотдавна стартиралата услуга за гражданите – закупуване на билети за обществения транспорт чрез мобилно приложение. Той добави, че ако нощните автобуси останат за постоянно, ежемесечната карта за градския транспорт ще важи и за нощния такъв.

„Ако продължи вече официалното използване на нощния транспорт, вероятно ще помислим и за вариант с малко по-скъпа карта за целия градски транспорт да може да се ползва и нощния транспорт на град София.“

Нощният градски транспорт е най-натоварен в дните от петък до неделя, когато в него се возят над 700 пътници на вечер, но за момента не се очаква броят на автобусите да бъде увеличен.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *