Майки на болни деца спаха в 28 палатки на жълтите павета

Споделете лесно и бързо тази публикация

Протестиращите майки на деца с увреждания спаха цяла нощ при 0 градуса на палатки на жълтите павета. Под прозорците на властта бяха опънати 28 палатки – колкото са областите на България. Целта на жените е да посрещнат премиера Бойко Борисов тази сутрин.

“Силно казано спахме, но да – гостоприемна София – на малко хора се отдава възможността да спят до Шератон и срещу Министерски съвет. Цяло лято явно сме невидими пред НС, сега искаме да станем по видими. Нямаме време да чакаме, защото децата ни пораснаха в тази борба”, каза Мая Стоицева пред Нова телевизия, която подчерта, че вече не вярват на премиера, каквото и да каже.

Тя уточни, че децата на повечето от тях са спали при бабите и дядовците си. И подчерта, че в 8 часа вдигат блокадата в района, за да могат столичани да отидат нормално на работа.

След 22 ч. снощи полицията състави предупредителни актове за нарушаване на обществения ред на майките на деца с увреждания. Това обаче не ги спря да икат от управляващите обещания да станат факт.

Държавата и те се договориха до края на годината да се приемат в пакет законите за хората с увреждания и за личната помощ. За 2019 г. ще бъдат заделени 150 млн. лв. повече в тази сфера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *