Откриха обесен крупен бизнесмен

Споделете лесно и бързо тази публикация

Един от най-крупните бизнесмени в Благоевградско Георги Динков е намерен мъртъв тази вечер в производствената база на една от фирмите си в град Кочериново, съобщи “Струма”.

54-годишният мъж е открит обесен около 20 часа. Районът бе отцепен от криминалисти от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Обстоятелствата около трагедията се изясняват. Все още не е ясно защо бизнесменът е посегнал на живота си.

Георги Динков е собственик на една от водещите фирми в Югозападна България – “Робифирпласт” за производство на полиетилен и термосвиваемо фолио, рекламни торби за опаковка и пликове. Заводът се намира в Кочериново, където е намерено тялото на бизнесмена.

Динков е роден в петричкото село Марино поле. Завършва Строителния техникум в Благоевград и Московския инженерно-строителен институт. След казармата започва работа като технически ръководител в “Стройрайон”. През 1973-1991 г. минава цялата йерархична стълбица от помощник технически ръководител до директор на окръжното тогава предприятие “Хидрострой”.

Заедно със съдружника си строят ВЕЦ-ове и фотоволтаични централи, а единият от тримата му сина – Рашко Динков, е общински съветник в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *