Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Падна рекордният джакпот за всички времена в САЩ – 1,6 млрд. долара

Истинска треска обзе американците, след като джакпотът в популярната лотария Мегамилиони достигна рекорд за всички времена – 1 милиард и 600 милиона долара. Печелившите числа бяха изтеглени тази нощ, а кой ще стане милиардер ще стане ясно по-късно, съобщи БНТ.

Това е най-голямата печалба в историята на този вид игри в света.

В последните дни американците се редиха на дълги опашки за билети, всеки с надеждата късметът да кацне на неговото рамо.

В другата обичана от американците лотария – Пауърбол – печалбата за днешния тираж е 620 милиона долара. Спечелилите имат правото на избор – да получат сумата наведнъж или на вноски в продължение на 30 години. След облагане с данъци, сумата ще намалее до 904 милиона долара.

Шансовете за победа в Мегамилиони бяха едно на 302,5 милиона, а в Пауърбол – едно на 292,2 милиона.

Хората, които се редяха на опашки за билети за двете лотарии, разказваха, че ако спечелят ще платят студентски заеми, ще платят неизплатени дългове и сметки, ще дарят средства за благотворителност, ще пътуват, ще напуснат работа. Някои пък заявиха, че ще отделят средства, за да помогнат на нуждаещи се хора, други, че ще си купят къща на брега на океана, а един купувач дори каза, че ще си купи пивоварна, предаде АП, цитирана от БТА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *