Кампанията “Успели българи дават личен пример” подкрепи „Национална седмица на четенето”

Споделете лесно и бързо тази публикация

По повод инициативата на МОН „Национална седмица на четенето”, кампания “Успели българи дават личен пример”посети 119 СУ Акад.” Михаил Арнаудов”.

С планирани и осъществени посещения по класовете, включени в училищния план за действие в изпълнение на националната стратегия за повишаване на грамотността, лицата на кампанията посетиха 119 СУ.
Целта е повишаване образователните потребности на децата и засилване интереса към книгата.

Николай Василковски, Павел Владимиров, Ники Илиев, Деян Веселинов, Кристина Кръстева, Бояна Бояджиева и Цвети Радойчева се срещнаха с учениците от 8 до 12 клас, като всеки прочете откъс от любимо си произведение, сподели своя опит за живота, постиженията и професионалната си реализация, подчерта важната роля на доброто образование в съвременния свят.

В резултат на проведените дейности, учениците бяха ентусиазирани, вдъхновени и мотивирани да се запознаят с нови, и нови литературни произведения.

Книгата е полезна и важна. Да обичаш да четеш е преимущество. Всяка книга е вълшебство, а всеки писател магьосник. Книгите са едно от най-важните неща в живота.

“Обичаме да четем, защото е интересно, забавно и много полезно!”, заключиха учениците

Кметът на СО- район “Изгрев”-инж. Цветомир Жеков, заместник-кмета Веселин Петков и директорът на 119-то СУ Диян Стаматов приветстваха лицата на кампанията “Успели българи дават личен пример” и изказаха признателност.

Бяха поднесени благодарствени адреси и сертификати на участниците и организатора на кампанията от името на районния кмет Цветомир Жеков. Той приветства споделените бъдещи планове и инициативи от организатора на кампанията Диана Миланова, като увери, че СО-район “Изгрев” е мотивиран партньор за бъдещите начинания.

Кампанията се провежда с подкрепата на Столична община и МОН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *