Здравко Попов постигна най-големия успех в кариерата си

Споделете лесно и бързо тази публикация

Втора българска победа на боксовата галавечер в “Арена Армеец”. 22-годишният Здравко Попов постигна най-големия успех в професионалната си кариера, след като надигра категорично опитния италианец Джузепе Лаури с единодушно съдийско решение.

Роденият във Велико Търново боец можеше да приключи двубоя и с нокаут, но съперникът му майсторски избегна по-голямо унижение в софийската столица.

Здравко Попов започна много силно, оставяйки без дъх своя далеч по-опитен италиански съперник. Джузепе Лаури разчиташе единствено на своята защита, която го съхраняваше от точните удари на нашия младок.

След като на паузата бе посъветван да се успокои и заиграе мъдро, Попов започна да премисля всяка една своя крачка на ринга. Всичко това доведе до равностоен втори рунд, в който по-чистите удари отново бяха нанесени от Здравко.

Макар и в течение на срещата, въздухът му да беше на привършване. Боксьорът от Велико Търново се измъкна от тежка ситуация, поваляйки в нокдаун Лаури в петия рунда след отлична комбинация, ляв-десен и кроше в главата.
Попов, чиито треньор е Захари Мутафчиев, не стигна до зрелищен нокаут, но съдиите отредиха с единодушно решение победата на 22-годишния болярин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *