“Заветът” на Кубрат чисти лъжите в българската история

Споделете лесно и бързо тази публикация

Премиерата съвпада с Деня на Будителите и с наградите за родолюбие

В Деня на Будителите – 1 ноември, книгата “ЗАВЕТЪТ НА КУБРАТ” ще пробуди българите от вековен сън, категорични са авторите от изследователския екип “Руните Говорят”. Премиерата съвпада и с годишните награди за Родолюбие на международната организация на Обединените българи.
Екипът вече направи преводи от българските руни и изнесе истинските факти от българската история, оставени от нашите предци за поколенията след тях.
“Хубаво е да има и други извори за сравняване на информацията освен българските руни, но в повечето случаи се вижда, че чуждите извори противоричат на написаното от нашите предци, затова само по изключение цитираме чуждите хроники и летописи. А именно те са в основата на повечето популярни анализи и коментари за българската история до днешна дата. Пък и доста системно са унищожавани български писмени извори и не малко артефакти. Затова е нужно да си изготвим собствен анализ, свое разкриване на причинно-следстените връзки, свои коментари на текстовете, писани от предците ни”, казват авторите на книгата Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев.
Изследователският екип “Руните Говорят” е автор и на фотоизложбата „Неразказаната приказка на българската история“, дебютирала в Националния Музей на Образованието и след това в Кърджали и подкрепена от Посолството на Кралство Мароко в РБългария, начело с Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи, припомня ВИП Комюникейшън. Изложбата премина през Кърджали, гостува и на международния фестивал на културата в галерия ТРАКАРТ в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *