Йорданка Фандъкова: Нови 7 училищни физкултурни салона ще бъдат изградени през 2019-а в София

Споделете лесно и бързо тази публикация

Нови 7 училищни физкултурни салона ще бъдат изградени в столицата догодина, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Общината ще инвестира 4 милиона и 600 хиляди лева в построяването и реконструкцията на спортни зали към училищата, съобщава БНР.

Столичната община си постави за цел до 2 години всички училища в града да имат спортни зали, подчерта кметът при проверка на изграждането на физкултурния салон към 149 СУ “Иван Хаджийски” в район Овча купел:
“Преди 30 години заедно с основната сграда са започнали да строят физкултурен салон. Той беше изоставен и тук хората от квартала бяха изключително притеснени от гледката и опасностите, които крие всичко това. За съжаление такива изоставени сгради не бяха една или две в София – говоря за общински сгради към училища”.

През следващата година Столична община ще увеличи бюджета, предвиден за подобряване на спортната инфраструктура с един милион лева:
“Подготвихме инвестиционни проекти за изграждане на модерни мултифункционални спортни зали в дворове на училища, в които има място за тях. Следващият етап от нашите усилия ще бъде насочен към това да изградим такива зали, за да имат децата много повече възможности за спорт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *