Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Протести срещу цените на горивата в над 10 града

Над 10 областни града са заявили готовност за поредни протести в неделя срещу високите цени на горивата и драстичното поскъпване на живота. Те ще започнат по едно и също време и вече са обявени като национални. Това стана ясно след заседанието на главните организатори на протестите по места, предаде БНР.
Основните организатори на протестите се обединиха в Национален координационен съвет на протестиращите граждани, който да ги представлява пред основните институции в държавата,заяви Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на Съюза на българските транспортни работници обясни:
„Всички протести ще бъдат координирани на национално ниво, в едно и също време, неделя – 11:30 ч. започват протестите по места. София също се включи с нас. Тази седмица и в София, заедно с всички останали градове, ще има доста мащабен протест“.
Национално координираните протести в страната вече имат и своя адресат:

„Като цяло срещу политическата класа в България. Бездействието на всеки един политик без значение от цвят и партия, довежда до бързото обедняване на българите“.
До края на седмицата ще бъдат готови и исканията на обединените протестиращи към правителството и парламента.
Засега идеята за общонационален протест в София не стои на дневен ред, защото „евентуално градиране на протеста – да стигне до столицата, означава директно искане на оставката на правителството. Мислим, че все още можем да постигнем някакви балансирани решения с тях“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *