Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Нов вид синтетична дрога навлиза у нас – „Канибал“

Нов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици у нас, която води до тежки агресивни състояния. Името на дрогата е „Канибал“. Това сигнализираха от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград. Все повече пада и възрастовата граница на децата, които вече са опитвали марихуана и други наркотици.

„Канибал“ не е нови вид наркотик, това е наркотик, който от години е на пазара, но за съжаление все повече и повече навлиза и на българския пазар и достига до все по-малки деца“, обясни Магдалена Рахова от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград пред БНТ.

Ученици казват, че все повече са случаите, в които техни връстници още в началните класове в гимназията започват да пушат марихуана. Разказват и че не е никак трудно да си купиш дрога.

„Познавам хора, които са си пробвали , познавам и хора, които редовно си пушат, но откъде намират не знам. Ами, успокоява ги , било за кеф, за една вечер, по дискотеки нещо“, разказаха ученици.

Тинейджърите споделят още, че много от техните познати започват с марихуана, след това минават и на по- тежки наркотици. А най- честата причина, за да започнат, е да впечатлят приятелите си. Учениците признават, че в последните няколко години вече е модерно да употребяваш дрога.

Полицията в Благоевград предприема мерки срещу разпространението на наркотици около учебните заведения.

Ученици казват, че намират информация за наркотиците в интернет, но според тях в училище трябва да има повече беседи със специалисти за последствията и вредата от дрогата.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *