Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

Мая Манолова организира втора работна среща за безопасността на пътя край Своге

Омбудсманът Мая Манолова организира днес, 12 ноември 2018 г., в 16.00 часа в институцията, втора работна среща във връзка с поетия на 22 октомври т.г. ангажимент пред гражданите на гр. Своге да съдейства за ясни гаранции от страна на отговорните институции за обезопасяване на път II-16 от републиканската пътна мрежа София – Мездра, в участъка гр. Нови Искър – с. Ребърково.

Припомняме, че повече от 100 жители на гр. Своге сезираха с подписка Манолова след тежкото пътнотранспортно произшествие на 25 август 2018 г., при което загинаха и пострадаха десетки хора.

Гражданите настояват ресорните институции да поемат отговорност и да си свършат работата за предотвратяване на бъдещи инциденти на пътя край Своге.

Поканените да участват представители на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Община Своге, трябва да отчетат свършената от тях работа, както и да се набележат следващите стъпки, така че исканията на гражданите да бъдат удовлетворени. Сред тях бяха поставяне на мантинели, пътни знаци, орязване на растителността край пътя, подновяване на маркировката и др.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *