Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени Общество

Звезди, спортисти, доктори и бизнесмени дариха над 5500 лв. за „Детско здраве – Пирогов“

Над 5500 лева бяха събрани в подкрепа на НП „Детско здраве – Пирогов“ по време на благотворителна вечер с търг на картини и произведения на изкуството в ресторант Laila Fashion Cooking, съобщава VIP COMMUNICATION PR.
Благородната инициатива на завърналата се от Люксембург Мисис България Ана Иванова бе подкрепена от Lions club Sofia Capital, фондация Angels и от националния ни волейболен отбор.
Специален гост бе създателят на детската здравна програма д-р Асен Меджидиев – началник на УНГ отделението на „Пирогов“ и председател на Столична Лекарска Колегия на БЛС. По време на благотворителната вечер в дарението се включиха топкардиологът доц. д-р Иво Петров, НТв-водещият Богомил Грозев, репортерът от „Господари на ефира“ Владислав Василев, дизайнерката Жана Жекова, носителки на титли за красота, пеещите звезди Нелина и Магда и много други.
НП „Детско здраве-Пирогов“ стартира на 3 март 2013 г. с детски специалисти по УНГ, хирургия и травматология, които извършваха скрининг на деца между 0-18 г. всеки месец в „Пирогов“. В  профилактичните прегледи се включиха и детските уролози. В процеса на работа екипът установява, че идват все повече и повече хора от различни части на страната. „Част от тях разказваха, че са тръгнали в малките часове, за да даведат децата си на преглед. Констатирайки потребността и значимостта на случващото се, екипът започна да посещава различни места в България.  Последната 1 година през уикенд сме в различни градове в страната. За 6 години от високоспециализираните профилактични прегледи са се възползвали над 8000 деца“, споделиха лекарите от „Пирогов“. 
Малчуганите са прегледани от началници на отделения и водещи специалисти с дългогодишен опит в областта на детските заболявания.
Организаторката на събитието Ана Иванова връчи специални почетни плакети на подкрепилите събитието организации – Lions club Sofia Capital, фондация Angels и на собствениците на ресторанта-домакин Laila Fashion Cooking.
За каузата в подкрепа на детското здраве свои картини дариха художничката със световна слава Любов Тотева, изследователката на древна история  Мила Салахи, авторката на ръчно изработени бижута Тианка Георгиева, дизайнерката на уникални колиета от Мария Йончева, лекувани в Пирогов деца и възрастни, както и майсторът на декора и на дизайнерските торти Младен Манджуков – MLADMAN.
Дизайнерката Жана Жекова  облече с вечерна рокля от най-новата си колекция  водещата на вечерта – журналистката и PR на събитието Патриция Кирилова.  
В музикалната програма на благотворителното събитие се включи  звездата от „Черешката на тортата“ Галиана Арсова, младите таланти от вокална група Мюзик Бокс, както и 11-годишната певица от Пловдив Аглея Канева.Събитието получи и подкрепата на златното чудо GOLD MOON, носител на две златни награди от престижната церемония „Сомелиер на годината 2018“. 
Преди благотворителната вечер болницата направи и специална сметка за дарения за Националната програма за детско здраве, по която вече започнаха дарения на българи от цял свят:
СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЕТО – „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“
IBAN: BG55 CECB 9790 2045 1599 00
BIC: CECBBGSF
УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *