Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Свят

Амазон става пощенски оператор в Италия

Американският гигант в онлайн търговията Амазон (Amazon) е получил разрешение да стане пощенски оператор в Италия, съобщи компанията в комюнике, цитирано от Франс прес. Италианското правителство е дало зелена светлина за такава дейност на два от филиалите на компанията.

Амазон Италия лоджистика (Amazon Italia Logistica) и Амазон Италия транспорт (Amazon Italia Transport) бяха включени в списъка на пощенските оператори на министерство на икономическото развитие, труда и социалната политика, уточни Амазон.

Италианският орган за гарантиране на комуникациите (Agcom) осъди през лятото Амазон да плати глоба от 300 000 евро, тъй като е предлагал пощенски услуги като доставка на колети, без да разполага с разрешението, което е необходимо за това.

Гигантът в интернет търговията подаде молба за разрешително до министерство на икономическото развитие, което му е предоставило лиценз и за двата филиала, чиято дейност се контролира от регулаторния орган.

Разрешителното позволява на Амазон да доставя по пощата пратка с тегло над 2 килограма, пакети между 20 и 30 килограма, както и спешни писма, на ръка или в предварително уговорено време.

„Сътрудничеството с властите е важно за нас и ние се ангажираме да отговорим възможно най-бързо на отправените към нас забележки“, подчертаха представители на Амазон.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *