Над 200 задържани при протестите в Париж ще бъдат изправени пред съда

Споделете лесно и бързо тази публикация

Над 200 задържани при вчерашните демонстрации в Париж ще застанат пред съда. Това заяви днес министърът на правосъдието Никол Белубе, цитирана от ТАСС и Франс прес.

По думите й делата на около две трети от оставените в ареста 372 души ще бъдат разгледани от съда. Наказанията за криминални действия ще бъдат доста строги, подчерта Балубе.

По-рано полицията съобщи, че 378 демонстранти са оставени в ареста от задържаните общо 412 души.От 17 ноември във Франция се организират масови протести срещу повишаването на еко данъка за горивата, участниците в които носят жълти светлоотразяващи жилетки. Тази и миналата събота демонстрациите преминаха в мащабни безредици.

Припомняме, че вчера групи млади мъже с маскирани лица, някои въоръжени с метални щанги и брадви, участваха в може би най-тежките безредици от десетилетие, като подпалиха коли, разбиха магазини и вандализираха Триумфалната арка с графити.

Няколко полицейски профсъюза призоваха правителството да въведе извънредно положение, за да предотврати повтаряне на насилието следващата събота.Тази събота и миналата демонстрациите прераснаха в масови погроми. По последни данни на парижката полиция при сблъсъците вчера са пострадали 133-ма души, 23-има от тях – полицаи, а 412 души са задържани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *