Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини

Заради мръсния въздух: Днес столичани ще пътуват със „Зелен билет”

Столична община въвежда зелен билет за 4 декември във връзка с високите нива на фини прахови частици, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Зелен билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на обществения градски транспорт на територията на Столична община. Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение http://sofia.mpas.bg.
За да стимулира използването на обществения транспорт, Столична община разкрива временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата.

– бул. „Александър Малинов“ при метростанция „А.Т.Балан“ и „Бизнес парк София“;

– бул. „България“ между „Т.Каблешков“ и „Гоце Делчев“;

– При метростанция „Дружба“ на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“;

– бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай №22;

– бул. „Царица Йоана“ при местростанция „Люлин“;

– бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

От Столична община допълват, че продължават проверките на пунктовете за вторични суровини, автокъщите и строителните обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.
За днешния ден пулмолозите съветват хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито.

Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън, а шофьорите да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *