Убиха българин в метростанция в Мадрид

Споделете лесно и бързо тази публикация

54-годишен българин бе убит на 3 декември в метростанция Moncloa в испанската столица Мадрид, съобщи вестникът на българите в Испания „Нова дума“.

Според източници от полицията около 15 ч. в понеделник жертвата – Валентин С., се качвал с ескалатора, спорейки с друг мъж. След това двамата започнали да се бият. Българинът получил няколко удара и паднал на земята, а другият мъж избягал.

Валентин С. бил в безсъзнание, когато в метростанцията пристигнал екип на Спешна помощ. При първоначалния преглед не изглеждало българинът да е получил смъртоносен удар. Сърцето му обаче спряло и опитите за реанимация били безуспешни. Впоследствие е установено, че българинът е получил няколко удара по тялото си, които биха могли да провокират смъртта му.

Докато преглеждала охранителните камери на метростанцията, полицията установила, че българинът е станал жертва на агресия, и веднага започнала разследване на случая, окачествен като убийство.

По-късно полицаи от отдел „Убийства“ и от „Криминална полиция“ задържали румънски гражданин, заподозрян за смъртта на сънародника ни.

Свидетели са потвърдили пред следователите, че двамата мъже – българинът и румънецът, са били обитатели на общински приют.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *