Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Travel Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Затварят Айфеловата кула за туристи в събота

Атракцията на Париж – Айфеловата кула, ще бъде затворена в събота заради протестите на „жълтите жилетки“, съобщи днес компанията оператор на кулата, предаде Франс прес.

„Обявените за събота, 8 декември протести в Париж, не позволяват приема на посетители при добри условия на сигурност. Ето защо Дружеството за експлоатация на Айфеловата кула реши да я затвори през този ден“, се казва в съобщение на компанията-оператор.

Туристическият обект бе затворен за посещение на 24 ноември, когато се очакваше протести да има на Марсово поле – зоната зад Айфеловата кула. Тогава обаче протестите се насочиха към булевард „Шан-з-Елизе“.

Кулата не беше затворена за посещение миналата събота, когато протестите на „жълтите жилетки“ бяха белязани от насилие и вандалски прояви в Париж.
Парите за билетите, закупени онлайн за визита на кулата на 8 декември, ще бъдат автоматично възстановени. Компанията-оператор на кулата поднася извинение за причиненото неудобство на туристите, които няма да могат да посетят обекта на 8 декември.

Източник: БТА

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *