Каракачанов: В Скопие се самозабравят

Споделете лесно и бързо тази публикация

Напрежение в отношенията ни с Македония няма, но в Скопие се самозабравят. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ1 вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той коментира темата, след като вчера заплаши Македония с блокада на членството й в Европейския съюз и НАТО, ако премиерът Зоран Заев продължава да твърди, че има македонски език. В Скопие се самозабравят и не е лошо от време на време да ги вкарваме в пътя. След подписване на договора през август, Скопие възприема една тактика да хитрува и да натрапва съществуването на македонски език не само на своя територия, но и на територията на другите държави, коментира вицепремиерът. По думите на Каракачанов, тактиката на Скопие е да бави, да минава времето, без да приемат абсолютно нищо като корекция в своята пропаганда. Кой друг прави това по толкова глупав начин – да дезинтегрираш собственото си общество и да го противопоставяш срещу съседите му, попита риторично вицепремиерът. Очаквам тази седмица като се събере общата комисия, която трябва да изчиства спорните въпроси в споразумението, да извади автентичните документи, а не тези, които са писали техните професори от Югославия през 60-те години.

Да ми покажат някой автентичен документ, че Самуил е македонски цар, аз ще им се извиня. Само че, Василий II е наречен “българоубиец”, коментира Каракачанов.

По думите му, в момента в “малката” коалиция на Обединените патриоти има затишие, което е благотворно, защото дава време за размисъл и по-умни решения. Компромиси не сме правили, но много нерви изхарчихме, допълни вицепремиерът. Има две основни теми, по които трябваше по-активно да се работи през годината – едната беше доходите на гражданите, а другата за инвалидните пенсии – на онези хора, които са здрави, а срещу един рушвет са си извадили фалшиви решения за ТЕЛК. Не че не се работи по тях, но е по-бавно.

Вицепремиерът коментира още, че краят на мандата на правителството ще дойде след две години и половина, а нужда от предсрочни избори няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *