Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Кристиян Дойчев стана европейски шампион с победа срещу руснака Гнел Арамян

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в награждаването на победителите в Европейското първенство по карате киокушин за жени, мъже и ветерани, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна.
Преди старта на финалните битки Красен Кралев се включи в официалната церемония по откриване на първенството.
„Имам удоволствието да открия Европейското първенството в моя роден град Варна. Фактът, че тук са повече от 1000 каратеки, представители на 32 държави, показва значимостта на това събитие“, каза министър Кралев в началото на церемонията, като изрази гордостта си, че преди повече от 40 години във Варна е основан първият български клуб по карате киокушин.
„През всичките тези години Варна се утвърди като един от европейските и световни центрове на този спорт. Благодаря на Българската федерация по карате киоокушин за всичките усилия, които полагат, затова че през всичките тези години успяват да ангажират максимален брой деца, юноши и младежи, които да се занимават с този прекрасен спорт. Това е един от спортовете, които възпитават силни българи, със здрав дух, възпитавате едно поколение, от което България има нужда“, добави Красен Кралев.
Министърът на младежта и спорта изрази благодарности към легендарния Канчо Хацуо Рояма, наричан още светилото в карате киокушин, който бе един от специалните гости. През 2017 г. Рояма отново бе в България по време на Международния тренировъчен лагер по карате коикушин, който се проведе в Камчия с участието на над 1200 състезатели и инструктори.
През изминалите три дни Варна бе домакин на вълнуващи и напрегнати състезания по карате киокушин, като освен Европейско първенство по карате киокушин се проведе 6-ото Открито Световно първенство за юноши и девойки.
Българската група състезатели бе трета по численост и наброява 82 мъже, жени и подрастващи, а най-много са руснаците – 118. Боевете започнаха на 7 декември и приключиха 9 декември.
По време на втория ден от Световното първенство по карате киокушин България завоюва вицешампионска титла и три бронзови отличия. Миглен Димитров бе отличен със сребърен медал.
Бронзови отличия бяха връчени на Ивон Тенева и Теодора Попова (категория 12 и 13-годишни), както и на Васил Димитров (кат. 16 и 17-годишни).
На Европейското по карате киокушин за мъже, жени и ветерани българинът Кристиян Дойчев стана европейски шампион с победа срещу руснака Гнел Арамян. Българите завоюваха още 9 медала.
Едни от най-големите имена в карате киокушин пристигнаха в морския град, специално за мащабните първенства по бойни изкуства. Сред официалните лица присъстваха Шихан Анджей Древняк (9 дан), Шихан Антонио Пинеро (9 дан) – президент на Kyokushin World Federation (KWF), Шихан Дейвид Питхол (7 дан) – вицепрезидент на Международната федерация по карате (IFK), Шихан Рамил Габасов (5 дан), Сенсей Александър Пичкунов – генерален секретар на KWU (4 дан).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *