Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Дни преди премиерата: Филмът посветен на дядо Добри, отличен за „Най-добър документален филм“ на United States Film Festival в Лос Анджелис

Официалната премиера на „ТИХИЯТ АНГЕЛ“ е следващият вторник – 18.12.2018 година, в зала 1 на НДК от 20 ч.

Специално за премиерата филма от Америка пристигна писателката Джан Бийзли, автор на книгата „ Изкуплението на царя“. Приятелството и с дядо Добри  датира от далечната 1996-та година.

Освен Джан Бийзли  във филма за светеца от Байлова говорят Йорданка Фандъкова, покойният проф. Божидар Димитров, дъщерята му Богдана, както и самият Цар Симеон II, който познава дядо Добри още от дете. В лентата ще видите още хора чиито съдби са преплетени с тази на светеца, уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри.

Филмът „ТИХИЯТ АНГЕЛ“ разкрива богатата палитра от живота на Добре Добрев, както и всички събития, които са го отвели към Бог и неговата безкористна кауза.

„Предизвикателството да създадеш филм за човек като дядо Добри е голямо, защото все по-често хората говорят за добрини повече, от колкото мислят и действат за да се случат, надяваме се да променим това, като покажем на света благородното наследство, което ни остави дядо Добри“, допълва режисьорът на лентата Неди Джон Крос.

Филмът е създаден по идея на продуцента Уте Еренберг, копродукция е между България, Германия и САЩ, заснет в общо 5 държави за общо 4 години.

„ТИХИЯТ АНГЕЛ“, историята на един „Божи  пратеник“, който успя да обедини хора от различни националности, възгледи и социален статус в името на добро и в името на надеждата, носител на която макар и покойник дядо Добри си остава и до днес.

Неди Джон Крос споделя , че е във филма е отделил специално място на България. „ Исках да представя родината ни пред лицето на света в добрата ѝ светлина, тази която в повечето случаи остава скрита. Всъщност ние сме велик народ с вековна история. Имаме изключително талантливи и стойностни хора, а за дядо Добри, какво мога да кажа… Той е символ на доброто, милосърдието и смирението. Aз дори не съм чувал за друг такъв човек. Гордост е за всички нас, че този Човек е българин. И благодаря на Бог, че ни даде шанса да създадем филм за него“.

 

Филмът няма абсолютно никаква комерсиална насоченост, той има само една единствена цел и тя е да накара хората да се замислят за истинския смисъл на живота.

„Ако успеем да накараме поне един човек да го направи, значи сме си свършили работата добре. А дядо Добри от Байлово, беше истинско чудо тук на земята. Надявам се и вярвам, че в най- скоро време той ще бъде канонизиран светец. Лично за мен, той и приживе беше такъв“,  допълва Неди Джон Крос.

Билети може да намерите в  билетен център НДК и онлайн в мрежата на Ивентим

Информация за екипа на филма:

 

Неди Джон Крос – режисьор и продуцент

Уте Еренберг- продуцент

Мариан Стаматов – изпълнителен продуцент

Михаил Стаматов – изпълнителен продуцент

Мая Павлова – асоцииран продуцент

Ава Добрева – асистент продуцент

Диляна Данева – асистент продуцент

Линк към  събитието : https://www.facebook.com/events/2123699067668153/

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=staTmM1a7_A

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *