Десета жертва на протестите във Франция

Споделете лесно и бързо тази публикация

Шофьор загина в петък в Южна Франция, когато кола се удари в камион на кръстовище, което бе блокирано от протестиращи “жълти жилетки”, съобщава “Ройтерс”. 36-годишният шофьор е загинал при инцидент близо до Перпинян.

Демонстранти продължават да нарушават трафика и днес. Към момента ситуацията в Париж остава спокойна. Протестиращи се събират до Триумфалната арка и Монмартър. Както съобщава Министерство на вътрешните работи на Републиката, 4 000 полицаи и жандармерия са мобилизирани, включително повече от 1 200 в Париж.

Протестиращи се събраха близо до сградата на градската управа на Версай. Властите са позволили на “жълтите жилетки” да проведат демонстрация, която възнамерява да достигне до Версайския дворец. В заявлението за участие са записани 1 400 души.

Самият дворец и територията около него, включително паркът и градините са затворени за обществеността.

Вчера, Националното събрание (долната камара на парламента) на Франция одобриха в нощта срещу петък законопроект с предложение от Еманюел Макрон за изход от кризата, предизвикана от протеста на “жълтите жилетки”.

“Глупости”, “блъф”, “театър” и “капка в морето” са сред непосредствените реакции, които посрещнаха телевизионната реч на държавния глава, в която той обяви увеличение на минималната заплата и редица други финансови мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *