Близо 30 души са леко пострадали при земетресението в Сицилия

Споделете лесно и бързо тази публикация

Около 30 души са леко ранени при земетресението тази нощ, разтърсило район северно от Катания в подножието на вулкана Етна, заявиха итлианските власти, цитирани от Ройтерс.

Земетресението беше усетено тази нощ в 3.19 ч. и накара много хора да напуснат домовете си и да спят в автомобилите си. Магнитудът е бил 4,8. Било е усетено силно, защото епицентърът му е бил на сравнително малка дълбочина (1 км), заявиха властите.

На телевизионни кадри се виждаха щети по старинни сгради в градовете Санта Венерина и Дзаферана Етнеа. Някои от старинните църкви в района, изглежда, са понесли най-големи поражения. Към момента на земетресението не е имало никой в тях. Участък от автомагистрала, свързваща градовете Катания и Месина, е затворен заради повреждане на пътната настилка.

Около 30 души са пострадали, повечето предимно от падаща мазилка, докато са бягали от домовете си, казаха властите. Около 10 души са откарани с линейки в болница, а другите са настанени при приятели и роднини. Никой не е със сериозни наранявания.

АП отбелязва, че земетресението е предизвикано от продължаващото изригване на вулкана Етна. Преди два дни Етна – най-високият и най-активен вулкан в Европа – изригна, при което се образува стълб от пепел в небето, а летището на Катания беше затворено

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *