Хиляди полети в САЩ бяха отложени заради зимна буря

Споделете лесно и бързо тази публикация

Хиляди полети бяха отложени вчера в САЩ заради зимна буря, а стотици бяха отменени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Причина за нарушенията във въздушния транспорт стана започнала още в сряда вечерта зимна буря. Над 1000 полета бяха отменени, докато броят на отложените полети достигна 4200. Близо 400 полета от и към международното летище Далас-Форт Уърт бяха отменени, а стотици бяха отложени.

В резултат на бурята пътник и стюардеса пострадаха леко при турбуленция над същото летище на борда на пътнически самолет, идващ от Мексико. Впоследствие самолетът беше отклонен за Остин, където кацна безаварийно, и там на пострадалите беше оказана медицинска помощ в местна болница, след което бяха изписани.

Метеоролозите съобщават, че бурята е донесла силни дъждове и гръмотевични бури и има риск от наводнения в югоизточната част на САЩ, включително в Тексас, Луизиана, Мисисипи и Алабама.Издадено е и предупреждение за риск от възможна поява на торнада в Централна и Югозападна Луизиана и в Югоизточен Тексас. Губернаторът на Канзас обяви извънредно положение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *