Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Гъвкавото работно време е полезно за здравето

 Нормираното работно време е възприето в целия свят през последните десетилетия на 19 век.

Оттогава животът на огромна част от хората на земята се дели на 8 часа почивка, 8 часа сън и 8 часа работа.

До един момент това разпределение изглеждаше справедливо. Докато ходенето на работа не започна да отнема по над 30 минути, започнахме да придружаваме децата си до училище чак до 12 годишна възраст и задръстванията станаха ежедневие.

Сега ходенето на работа в точен час, стоенето точно 8 часа и прибирането след това вкъщи може да отнема до над 10 часа от денонощието.

В епохата на интернет, който позволява поне на 50% от професиите да се извършват от вкъщи, ходенето в точен час на работа е не само отживелица, но и опасно за здравето.

Наскоро проведено проучване показва, че хората, които не трябва да бързат за работа, а с гъвкаво работно време, са в много по-добро здраве от притиснатите към график.

И ако работенето от вкъщи все още е повече екзотика, отколкото норма, то по-късното ходене на работа (към 10) се оказва достатъчна мярка, за да е здравето ви във форма.

Когато имаш достатъчно време да се наспиш или можеш да си позволиш да отидеш на лекар, когато се чувстваш зле, вместо все да се тревожиш дали няма да закъснееш, общото качество на живота качествено се повишава.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *