До края на януари купуваме е-винетка от над 4500 точки в цялата страна

Споделете лесно и бързо тази публикация

До края на януари ще може да се купува е-винетка от над 4500 точки в цялата страна, увери председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Светослав Глосов и настоя, че нямало фалстарт на електронната система, а технически проблеми при въвеждането на нов и сложен продукт, които се отстранявали веднага.

“Правим анализ на проблемите и най-вероятно ще предявим претенции към изпълнителя, съгласно договора, за неспазване на графиците”, коментира той пред БНР, като подчерта, че досега не била платена и стотинка на изпълнителя на електронната система “Капш”.

В момента винетка може да се купи по четири начина: от апарати за самотаксуване, сайта www.bgtoll.bg и мобилното му приложение, на каса в офисите на Областните пътни управления и на мобилния оператор “А1”.

Вече се продава и на касите на “Еasypay”, като постепенно ще ги има в цялата страна. От следващата седмица поетапно ще се продават на каса и в големите вериги бензиностанции – “ОМВ”, “Петрол”, “ЕКО”, както и в клоновете на “Български пощи”. До месец ще започне и продажбата през банкоматите на БОРИКА. 

На ГКПП “Калотина” освен терминали за самотаксуване вече са оборудвани и работни места за продажба на е-винетки в брой на каса. Такива ще има и на “Кулата”, на Дунав мост при Русе и на “Капитан Андреево”. Апарати за самотаксуване са монтирани на пунктове “Отоманци”, “Гюешево”, “Капитан Андреево”, “Дунав мост” – Русе, “Кардам”, “Дуранкулак”. Монтирани са устройствата и на “Станке Лисичково”, “Златарево” и “Оряхово”.

Въвеждането на електронна винетка е само част от продукта тол система, който ще бъде цялостно въведен през август тази година, когато ще стартира тол таксуване за автомобилите над 3,5 тона, каза инж. Глосов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *