Каракачанов: Зарязахме 4 млн. българи на произвола на съдбата

Споделете лесно и бързо тази публикация

„Това не решава никакви проблеми. Нека да направим Министерство за българите в чужбина” това каза в интервю за предаването „Тази неделя” по БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, по повод закриването на Агенцията за българите в чужбина.

„Ние се заразихме с глобалния либерализъм. Искам България да бъде сериозна държава. Зарязахме 4 млн. българи на произвола на съдбата”, допълни той.

По въпроса за избора на нов изтребител за армията, министърът коментира: „Имаше предложение от 3 държави. САЩ предлагат пълния пакет на по-висока цена от тази, която е гласувал парламентът”. По думите му, Швеция и Италия не предлагат пълен пакет и част от него допълнително отново трябва да се закупи от САЩ. „В шведската оферта няма цената на това допълнително въоръжение и оборудване, които пак трябва да купим от САЩ. В американската оферта също има неясноти, но заради тяхното законодателство”, обясни Каракачанов.

„Ние не сме взели решение за подписване на договор, а за преговори”, каза още министър Красимир Каракачанов и поясни, че ако условията, които получим от САЩ, не ни удовлетворяват, ние сме свободни да започнем преговори със следващ участник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *