Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Българи останаха 17 часа на пътя заради развален автобус

Кошмарно пътуване с автобус за българи, които се връщат на работа във Франция след празниците. Превозното средство се развалило и те останали на пътя около 17 часа. С автобуса са пътували 47 българи. От фирмата са изпратили друг автобус, който според пътници също е имал повреда.

„Тръгнахме в събота в 9:30 часа сутринта. Пристигнахме на сърбо-хърватската граница в 18:12 часа Между Сърбия и Хърватия стояхме 8 часа, в 2:20 часа минахме хърватската граница, влязохме в Хърватия и в 2:30 часа автобусът вече беше развален. Останахме насред пътя, изтеглиха ни до близка бензиностанция и там останахме в автобуса“, разказа във включване на живо в БТВ „Тази сутрин” Анка Стоянова, която е сред пътниците.

„Новият автобус пристигна в 18:30 часа, тоест  на бензиностанцията престояхме 17 часа, тъй като тръгнахме в 19:30 часа, допълни тя. Вторият автобус, който ни изпратиха, също се развали, след като влязохме в Словения“, подчерта Анка Стоянова. По думите й шофьорите са се справили с повредата и отново са тръгнали на път. Тя подчерта, че в новия рейс парното не работи и пътниците буквално са „опаковани”. „Всички стоими мръзнем”, каза Анка Стоянова. В момента автобусът пътува и е в Италия. По думите й половината пътници са за Лион и никой не ги е предупредил, че ще минат по друг маршрут, при който има около 1000 км допълнително. 

След получаване на информация за проблема е изпратен резервен автобус. Превозвачът е реагирал с придвижването си съобразно метеорологичната обстановка в Европа – сняг и ниски температури, и ситуацията по граничните пунктове, каза Весела Смилец – директор „Връзки с обществеността” на „Юнион Ивкони”.

Тя подчерта, че автобусите на фирмата са доста нови. Смилец няма и информация в изпратения втори автобус да няма парно. Напротив, знам, че пътуването продължава добре въпреки закъснението. Преди половин час са били по маршрут малко след Венеция, изтъкна тя.  По думите й пътниците са били настанени на топло място и на два пъти им е била раздавана храна и вода. Получавали са и своевременно информация. 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *