Съдът решава за домашния арест на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Споделете лесно и бързо тази публикация

Апелативният специализиран наказателен съд ще решава днес дали да върне отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова, както и бившия кмет на района Петко Дюлгеров в ареста, или не. Заседанието на Специализирания наказателен съд е насрочено за 10:00 ч.

В момента те са с мярка „домашен арест”, след като 8 месеца двете жени прекараха в ареста. Прокуратурата ги пусна за празниците, но се закани след това те отново да се върнат зад решетките.

Преди дни адвокатите на Иванчева и Петрова внесоха жалби в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, в които описват редица нарушения от страна на държавата спрямо тях – неправомерното им задържане в последните 4 месеца, лошите условия в ареста, нapyшeния нa няĸoлĸo тeĸcтa oт Евpoĸoнвeнциятa по време на зрелищния арест в центъра на София, унизителното отношение по време на задържането им, продължило повече от 6 часа, както и по време на цялото разследване.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани на 18 април при акция в центъра на София, а по-късно им бяха повдигнати обвинения за получаване на подкуп в особено големи размери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *