18.07.2024

Над 160 снегорина чистят София, обяви Фандъкова

Над 160 снегорина почистваха столицата през нощта и продължават работа през деня, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг във връзка с обилния снеговалеж над града, съобщиха от Столична община.

Фандъкова коментира, че общо на терен са били 169 снегорина. „Очаква се снеговалежът да продължи през целия ден и техниката ще продължи работа“, увери кметът на София.
Обработени са трасетата на градския транспорт, общински пътища, Южната дъга, както и квартални улици, които водят до детски градини, училища и болници. Опесъчени са и планинските пътища във Витоша: Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.
Фандъкова каза още, че градският транспорт се движи нормално по всички линии. Рано сутринта е започнало и почистването на спирките и подходите към подлезите. Работата ще бъде продължена с почистване на тротоарите.
В Кризисните центрове за бездомни хора са настанени 162 души. Фандъкова призова гражданите, които забележат нуждаещи се хора да подават сигнали на спешния телефон: 112 или на 070017310.
От Столична община напомнят и за ангажимента всички собственици на сгради да почистят прилежащите тротоари и апелират шофьорите да бъдат внимателни, да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и със съобразена скорост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *