Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Правителство

Томислав Дончев: Съкращаваме администрацията, започваме с 1600 излишни щатни бройки

В дадени звена в България работят повече хора от нужното. Ако съкращаваме администрацията с 2%-3% няма нищо да направим, но оптимизацията ще стане по интелигентен начин. Започваме със съкращаването на 1600 щатни борйки, но не с излишните служители, а звена. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по БТВ. 

„1600 души са в плана. Всички министерства представят експертна оценка. Ако служителите работят коректно няма от какво да се притесняват. В момента има напрежение в администрациите, защото никой не иска да си ходи“, каза още той. 

„Строителството на АМ „Хемус“ се вижда и от гражданите. Разпределянето на парите също е обществено“, допълни Дончев. 

„Системата за електронните обществени поръчки е готова. В момента е в тестов период. Ще започнем с няколко министерства, за да не става като с електронните винетки“, разкри вицепремиерът. 

„Искаме ли нови писти, или да съхраним природата дива. Аз смятам, че може да има компромис, защото в страните със засилен ски туризъм се печели доста“, завърши Томислав Дончев по повод решението на ВАС да отмени окончателно промените в Плана за управление на национален парк „Пирин“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *