Жертвите от взрива в Мексико станаха 66

Споделете лесно и бързо тази публикация

Броят на жертвите от взрива и последвалия пожар на тръбопровод в Мексико нарасна до 66 души, съобщи днес в Туитър губернаторът на щата Омар Фаяд, цитиран от Франс прес и ТАСС. 

Към момента в Тлауелилпан има 66 загинали и 76 ранени, които са настанени в болници, написа Фаяд. По-рано бе съобщено за 21 убити и 71 ранени.

Пожарът, избухнал на мястото на взрива на тръбопровод в мексиканския щат Идалго, бе угасен.

Взривът и пожарът избухнаха в участък, където тръбата е била пробита, както се предполага от крадци за източване на суровината. Експлозията е проехтяла в момент, когато много хора се били събрали около пробива, за да пълнят съдове с гориво.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор започна масирана кампания срещу кражбите на горива, които според правителството миналата година са коствали на страната повече от 3 милиарда долара.

Взривът в градчето Тлауелилпан е един от най-сериозните напоследък. Президентът призова сънародниците си да не се превръщат в съучастници в кражба на гориво, което е незаконно и освен това излага живота им на риск.

Пробитият тръбопровод е минавал близо до рафинерията в град Тула на държавната петролна фирма Петролеос Мехиканос (Пемекс), която заяви, че нещастието се дължи на незаконен пробив на тръбата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *