Тръмп предложи сделка по темата имиграция

Споделете лесно и бързо тази публикация

Американският президент Доналд Тръмп предложи сделка по темата имиграция в опит да бъде сложен край на продължаващото вече 29 дни частично спиране на работата на федералната администрация.

В реч в Белия дом, Тръмп предложи да бъде удължена закрилата на млади имигранти, пристигнали незаконно като деца, както и за тези, които се ползват със статут на временна закрила.

В замяна той настоява да се изпълни искането му да бъдат отпуснати тази година 5 милиарда и 700 млн. долара за изграждането на стена по границата с Мексико.

“За да подсигурим нашата граница планът включва 5,7 млрд. долара за разгръщане на физически прегради или стена. Това не е бетонна структура от две хиляди мили, това са метални прегради в райони с висок приоритет”, заяви Тръмп.

Малко преди словото на Тръмп, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес, демократката Нанси Пелоси, нарече в комюнике предложението “неприемливо” и добави, че не вярва то да събере необходимия брой гласове, за да бъде прието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *